Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym
Need a deser wegetariański? Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 560 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ciężkiej śmietany, migdałów, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Migdałowy budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, Budyń chlebowy z solonym sosem karmelowym, oraz Budyń chlebowy z solonym karmelowym sosem Whiskey.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozłóż migdały na obranej arkuszu do pieczenia; tosty, rzucając w połowie, aż do brązowego, 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Ochłoń.
4
Przenieść schłodzone migdały do żywnościprocesor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
5
Dodać masło, ekstrakt migdałowy, ifusing, i sól, i proces, aż mixtureis tekstury grubo zmielony peanutbutter. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Blanszowany
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Ubij cukier, śmietanę oftartar i 3 łyżki wody w średnim puree. Doprowadzić do wrzenia na średnio wysokimgrzane, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gotuj, bez mieszania, aż zacznie się mieszanieć karmelizować w miejscach. Za pomocą heatproofspatula, wymieszać mieszaninę w celu zapewnienia evencaramelization. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie miała kolor miodu, 10-12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego iKontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż karmel będzie miał głęboki bursztynowy kolor, około 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
2
Usuń karmel z ognia; ostrożnie, biszkopt w maśle (mieszanina będzie bubblevigously), a następnie śmietana i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Niech ostygnie na patelni, a następnie wlać do małego bowl.DO AHEAD: sos karmelowy może być zrobiony 2 tygodnie wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Brzoskwinie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Ostudzić całkowicie, przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.
1
Połącz pół na pół i śmietanę w średnim rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodaćbean. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Żółtka, jajka, cukier i saltin ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo mieszanka gorącej śmietany do mieszaniny jaj.Przykryj krem folią i odstaw na 30 minut, aby smaki się stopiły.Odcedź krem do dużej miski; discardvanilla bean.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. patelnia z masłem; odstawić. Za pomocą noża do biszkoptów, wyciąć wyjce z każdej kromki chleba, rezerwującekrapy. Ułóż skrawki chleba na patelni weven warstwie i lekko naciśnij, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Każdy okrągły chleb posmarować migdałembutter (zostanie Ci trochę, zachowaj tosty na śniadanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5
Umieścić wszystkie but1 chleb okrągły masło migdałowe bok w dół WPAN (na wierzchu skrawków), nakładając się lekko, aby utworzyć półkole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Migdałowe
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
6
Miejsce lastround w centrum (chleb będzie pochodzić O3 / 4 " -1 " powyżej krawędzi patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Polać chlebem równomiernie kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
8
Posypać migdałami i cukrem surowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Surowy
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
9
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżka Naturalnego Smalcu
10
Wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia comehalfway się boki patelni ciasto. Patelnię przykryć folią, lekko nakryć w razie potrzeby, aby nie dotykać chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżka Naturalnego Smalcu
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Piec budyń do góry nie jiggleale centrum nie jest całkiem ustawione, 25-30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
12
Usuń folię z patelni i zwiększ temperaturę owentu do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Piec budyń, ażustard jest ustawiony w środku i na górze jestgolden brown i chrupiące, o 25 minutdłuższe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
14
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżka Naturalnego Smalcu
15
Letcool lekko. Pudding z pudrem w proszku. Pokroić w kliny.
16
Układamy na talerzach, polewamy sosem karmelowym i topujemy dolewką crème fraîche.