Mieszanka Chex Mix® z pysznym słodkim kokosem i grahamem
Toasty Sweet Coconutty Graham Chex Mix® wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 345 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 36 osób. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jeśli masz pod ręką cukier, płatki graham z miodem, kwadraty płatków ryżowych i kilka innych składników, możesz go zrobić. 2 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 29% , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Beefy Coconutty Curry , Apple Graham Cracker Coffee Cake i Banana Graham Dessert .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Rozłóż wiórki kokosowe na blasze do pieczenia.
Rozłóż migdały na oddzielnej blasze do pieczenia.
Piecz wiórki kokosowe i migdały w nagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Wyjmij blachy z piekarnika, zamieszaj i kontynuuj pieczenie, mieszając co 4–5 minut, aż kokos i migdały nabiorą złotego koloru (5–10 minut).
W dużej misce wymieszaj wiórki kokosowe, migdały, płatki ryżowe i płatki graham z miodem.
Zagotuj w rondlu biały cukier, syrop kukurydziany i masło.
Podgrzewaj do 240 stopni Fahrenheita (115 stopni Celsjusza) lub do momentu, aż niewielka ilość syropu wrzucona do zimnej wody utworzy miękką kulkę, która spłaszczy się po wyjęciu z wody i położeniu na płaskiej powierzchni. Zajmie to około 10 minut.
Wlać mieszankę cukru do mieszanki płatków i mieszać, aż cukier dokładnie ją pokryje.
Wylej mieszankę na 2 blachy do pieczenia i odstaw do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec powstaniu grudek.