Mieszane Jagodowe Ciasto Migdałowe
Mieszane jagodowe migdałowe ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 503 kalorie, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.34 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Mieszanka jaj, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort szyfonowy mieszany jagodowy z lukrem migdałowo-serowym, Mieszane Jagodowe Ciasto Migdałowe, oraz Mieszana Zapiekanka Jagodowo-Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąkę 9-calowy springform patelni.
Połączyć biały cukier, pasta migdałowa i masło w misce do mieszania; ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat on high przez 3 minuty.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do osobnej miski.
Dodaj mieszaninę mąki do mieszanki pasty migdałowej i ubić, aż tylko połączone.
Wlać 2 1/4 szklanki ciasta do przygotowanej patelni, delikatnie wygładzając krawędzie. Ułóż borówki i maliny na wierzchu warstwy ciasta; wierzch pozostałym cieście.
Posypać migdałami na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 50 do 55 minut. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu przez 15 minut. Delikatnie przesuń nóż wokół wewnętrznej krawędzi patelni i zwolnij koło formy sprężynowej.
Ciasto lekko posmarować cukrem cukierniczym.