Mieszane ciasto jagodowe z imbirem, pomarańczą i migdałami Streusel
Mieszane berry Pie z imbirem, pomarańczy i migdałów Streusel może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 279 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skrobi kukurydzianej, masło, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Mieszane ciasto jagodowe z imbirem, pomarańczą i migdałami Streusel, Mieszane Berry Streusel Pie, oraz Mieszane Jagodowe Ciasto Migdałowe.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól ubić w mieszance.
Dodać masło i natrzeć w withfingertips aż mieszanina przypomina coarsemeal.
Dodaj 2 łyżki lodowej wody i mieszaj widelcem, aż mieszanina zostanie równomiernie nawilżona, dodając więcej wody lodowej przez łyżeczki do herbaty, jeśli mieszanka jest sucha. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczanie dysku. Owinąć ciasto w plastik i schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO przodu: może być wykonany 2 dni. Przechowywać w lodówce. Ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Zmieszaj mąkę, cukier, krystalizowany imbir, skórkę pomarańczową i sól w procesorze.
Dodać masło; za pomocą włączania / wyłączania, miksować, aż powstanie gruba okruchy. Mieszanka wmilk (mieszanina będzie przypominać wilgotne grube okruchy).
Przenieść mieszaninę do średniej miski.Wymieszaj migdały. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień naprzód. Kryj się i wyluzuj.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Umieść obramowaną arkusz do pieczenia w dolnej części piekarnika, aby złapać wszelkie możliwespills from pie.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej powierzchni do 12-calowej okrągłej.
Talerz szklany o średnicy 9 cali. Obróć krawędź piecrust pod, tworząc wysoko stojącą Rim rozciągającą się na 1/4 cala powyżej boków naczynia do ciasta; ozdobnie zagniatać krawędź. Zamrozić skorupę podczas napełniania.
Delikatnie wrzucić jagody, maliny, jeżyny, 1/2 szklanki cukru i sok z cytryny w dużej misce.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i pozostającą2 łyżki cukru w małej misce.
Dodaćdo mieszaniny jagód i wrzucić delikatnie do herbu.
Przenieś mieszankę jagodową na skorupę, moundingstopnie w centrum.
Wyjmij ciasto z piekarnika i zmniejsz temperaturę owentu do 191°.
Posyp streuseltopping równomiernie nadzieniem z ciasta jagodowego.Powrót ciasto do piekarnika i piec, aż skorupa jeststolden brown i soki jagodowe są bąbelkowaty, o 40 minut.
Przenieść ciasto torack i ostudzić całkowicie.