Mieszaj i dopasowuj quiche
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojego pudełka z przepisami, quiche Mix 'n' Match może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 261 kalorii, 12 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,23 USD za porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka pół na pół śmietanki, sera cheddar, mielonej gałki muszkatołowej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 32% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Mix and Match Munchies, Mix & Match Kabobs i Mix & Match Stir-Fry.
Instrukcje
Nienakłuty spód ciasta wyłóż podwójną grubością wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 5 minut.
Usuń folię; piec jeszcze 5 minut. Zmniejsz temperaturę do 325°.
Ułóż kraba, szparagi, cebulę, czerwoną paprykę i ser w cieście. W małej misce ubij jajka, śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową; polej serem.
Piec przez 35-45 minut lub do momentu, gdy nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Odstaw na 10 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy
Quiche można łączyć z winem musującym, szampanem i Bordeaux. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.