Mielony Indyk Laap
Mielony Indyk Laap jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 191 kalorii, 28g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, szalotkę, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mielony Indyk Laap, Dziś Kolacja: Mielony Indyk Laap, oraz Mielone hamburgery z indyka lub mielonej wieprzowiny.
Instrukcje
W małej patelni, toast ryżu na dużym ogniu, potrząsając patelni kilka razy, aż ryż jest złoty brąz, o 3 protokół.
Przenieś ryż do młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Ryż zmielić na proszek.
Na dużej patelni, rozgrzać olej.
Dodać indyka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, rozbijając mięso równomiernie, aż nie pozostanie różowy, o 4 protokół.
Dodać bulion i gotować, mieszając, aż do bulgotania.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem rybnym. Doprawić solą i czarnym pieprzem i wymieszać z sokiem z limonki.
Odstawić na 5 minut, a następnie mieszać w trawie cytrynowej, szalotki, pierścienie szalotka, kolendra, mięta, kruszony czerwony pieprz i ryż w proszku.
Ułóż sałatę i kliny limonki na talerzu. Łyżka laap na górze i służyć.