Mielony indyk i papryka mamy
Mielony indyk i papryka mamy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka chili w proszku, pietruszka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1243 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Mielona Papryka Faszerowana Indykiem, Faszerowana Papryka Z Mielonym Indykiem, oraz Mielona papryka faszerowana indykiem i estragonem - 5 punktów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i paprykę i gotować, aż cebula i papryka zmiękną, kilka minut.
Dodać czosnek i gotować 30 sekund więcej. 2 popchnij warzywa do krawędzi jednej strony patelni i ustaw tę stronę patelni tak, aby była poza palnikiem, z dala od ciepła. Pusta część patelni powinna znajdować się tuż nad palnikiem.
Dodaj jeszcze jedną lub dwie łyżki oleju, aby pokryć pustą część patelni. Na patelnię kładziemy zmięte kawałki mielonego indyka, posypujemy solą i chipotle lub chili w proszku.3 gotować indyka bez mieszania, aż będzie rumiany z jednej strony, a następnie odwrócić kawałki na brązową drugą stronę. Gdy indyk jest tylko gotowane przez, mieszać w cebuli i papryki, i posypać więcej soli i chili w proszku do smaku.
Zdjąć z ognia. Wymieszać ze świeżą posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Podawać samodzielnie lub z gotowanym na parze ryżem lub makaronem.