Mielony arbuz i Lemon Ice Pops
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz arbuza, cukier, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Arbuz Miętowy Cytrynowo-Limonkowy Agua Fresca, Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, oraz Mielone Lody Arbuzowe.
Instrukcje
Aby przygotować warstwę arbuza, połącz 1/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 30 sekund, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z miętą; przykryć i odstawić 30 minut. Przecedzić przez sito do miski.
Umieścić arbuza w blenderze; proces do gładkiej. Przecedzić puree przez sito do miski z syropem miętowym; nacisnąć tylną łyżką, aby wycisnąć sok. Wyrzucić ciała stałe. Wymieszać z sokiem z limonki; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Wlać około 2 1/2 mieszanki arbuza na łyżki stołowe do każdej z 8 form lodu pop. Zamrozić 1 1/2 godziny lub aż prawie zestaw. Ułóż 1 drewniany patyk w mieszaninie, uważając, aby nie przebić się na dno formy. Wróć do zamrażarki. Zamrozić 1 godzinę lub do zamrożenia.
Aby przygotować warstwę cytryny, Połącz 6 łyżek cukru i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 30 sekund, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać do miski, wymieszać z sokiem z cytryny, sokiem pomarańczowym i ekstraktem. Schłodzić 15 minut; przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Wlać około 3 łyżki mieszanki cytryny na zamrożonej mieszaniny arbuza w każdej formy. Zamrażać 2 godziny lub do całkowitego zamrożenia.