Mielone kebaby jagnięce i szalotki z melasą z granatu
Mielona Jagnięcina i szalotka z melasą z granatu mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 26g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mielone jagnięce kebaby Kofto z polewą z granatu, ziemniakami przyprawionymi bengalskim i perskim ogórkiem Raita, Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby, oraz Adana Kebabs (Mielone Kebaby Jagnięce) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. W średniej misce, delikatnie zagnieść crme frache, czosnek, sól i pieprz do mielonej jagnięciny. Za pomocą zwilżonych rąk rozwałkuj zmieloną mieszankę jagnięcą na 16 kulek. Na każdym z 8 krótkich metalowych szaszłyków (10 cali lub mniej), na przemian 3 połówki szalotki z 2 kulkami jagnięcymi.
Szczotkować kebaby z oliwą z oliwek i grillować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz (ale nie gotowane przez), o 3 protokół.
Przenieś kebaby na bardzo dużą (12 do 14 cali), głęboką patelnię.
Dodać wodę, 1 łyżeczkę melasy z granatów i sok z cytryny; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu, aż szalotki są bardzo miękkie i klopsiki są gotowane przez, o 30 protokół.
Odkryj i zwiększ ciepło do wysokiej.
Dodać pozostałe 1/2 łyżeczki melasy z granatu i gotować, fastrygowanie od czasu do czasu, aż klopsiki i szalotki są szkliwione, o 5 protokół.
Kebaby przełożyć na talerz i skropić pozostałym sosem.
Udekorować szalotki i pietruszki i podawać z ciepłym chlebem pita.