Mielone ciasto wieprzowe ze słonym jajkiem (Haam Daan Ju Yoke Beng)
Mielone ciasto wieprzowe ze słonym jajkiem (Haam Daan Ju Yoke Beng) jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 35g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Spróbuj Mielone hamburgery z indyka lub mielonej wieprzowiny, Penang Hokkien Mee (krewetka z makaronem / Har Meen / Mee Yoke/????), oraz Bez winy i jarzma Curry Deviled Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel białko solonego jaja od żółtka. Rozgnieść biały łyżką w małej misce lub zmiksować w robocie kuchennym. Żółtko podzielić na cztery części i odstawić.
W średniej żaroodpornej misce wymieszaj ręcznie mieloną wieprzowinę, słone białko jaja, zwykłe jajko, sos sojowy, cukier, sól, pieprz i mleko. Mleko sprawi, że tekstura będzie gładsza.
Odstawić na 15 minut do marynaty. W kuchni chińskiej jest to najlepszy czas na przygotowanie reszty potraw do posiłku i rozpoczęcie gotowania ryżu.
Weź kawałki solonego żółtka i wepchnij je do wieprzowiny. Wygładzić wierzch wieprzowiny, aż będzie płaski, a nawet. Ułóż brokuły różyczki wokół zewnętrznej krawędzi mięsa.
Umieść miskę w parowcu lub w dużym garnku z kilkoma centymetrami wody w nim. Ustawić na średnim i niskim ogniu. Pary, aż mięso jest rumiane przez cały, o 30 protokół.
Podawać z ryżem. Żółtko jest najbardziej pożądaną częścią Dania. Ostrożnie! Jest bardzo słony, więc najlepiej jeść żółtko po trochu z większym kęsem mięsa, zmieszanym z kęsem ryżu.