Mielona wołowina i dwa razy pieczone placki ziemniaczane
Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 35g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wstępnie ugotowany boczek, ziemniaki czosnkowe, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony ziemniak zapiekany z tymiankiem mielona wołowina i sos, Ground Beef Baked Beans, oraz Zapiekanka z ziemniaków i mielonej wołowiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. w dużej misce, wymieszać wołowinę, cebula, bułka tarta, szałwia, sól i jajko, aż dobrze wymieszane. Naciśnij w dnie ungreased 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia.
Rozprowadzić tłuczone ziemniaki równomiernie na wierzchu.
Posypać równomiernie serem.
Piec ok. 50 minut lub do momentu włożenia termometru do środka mieszanki wołowej 71°.
Posypać pomidorem, boczkiem i zieloną cebulą.