Mielona Salsa pomidorowa z grillowanymi chipsami Pita

Mielona Salsa pomidorowa z grillowanymi chipsami Pita
Mielona Salsa pomidorowa z grillowanymi chipsami Pita to wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 45 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka pomidorów, sól, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Salsa Guac i chipsy Pita, Fetan Avocado Salsa & Pita Chips, oraz Salsa Cruda z pieczonym czosnkiem i limonkowymi chipsami Pita.

Instrukcje

1
Grill gazowy lub węglowy. W średniej niemetalowej misce wymieszaj wszystkie składniki salsy. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W małej misce, wymieszać olej i czosnek. Oddziel warstwy każdego chleba pita, przecinając krawędzie ostrym nożem lub nożyczkami kuchennymi, tworząc 2 rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Szczotka górna strona każdej rundy pita z mieszaniną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Umieścić na grillu na średnim ogniu. Gotować 2 do 3 protokół, obracając raz, aż lekko rumiane i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Pokroić w kliny.
6
Podawać ciepłe chipsy pita z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy PitaChipsy Pita
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 140 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn