Miecznik Milanese
Swordfish Milanese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 4. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatarian przepis ma 632 kalorie, 36g białka, oraz 46g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. 6 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Z Mlecznej Czekolady Migdałowej jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy obejmują Risotto Milanese (Risottan alla Milanese), Asparagi alla milanese (szparagi w stylu mediolańskim), oraz Risotto alla milanese (Risotto w stylu mediolańskim).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść panko w naczyniu do ciasta. W innym naczyniu ciasto, ubić jajka do mieszania. Wyłożyć dużą deskę do krojenia folią.
Umieść 2 steki z miecznika na plastikowej folii, w odległości około 2 cali.
Umieść kolejny arkusz plastikowej folii na stekach. Używając płaskiej strony młotka do mięsa lub ciężkiego wałka do ciasta, delikatnie spłaszcz steki z miecznika do grubości 1/4 cala.
Zdejmij górną folię i posyp miecznika solą i pieprzem po obu stronach. Odstawić steki z miecznika i spłaszczyć i doprawić pozostałe 2 steki, używając plastikowej folii, aby ponownie pomóc. Zanurz każdy stek w jajku, a następnie panko, całkowicie powlekając i poklepując, aby przylegać.
Pracując partiami, rozpuść 2 łyżki masła z 2 łyżkami lekkiej oliwy z oliwek na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść 2 powlekane steki z miecznika na patelni i gotuj do brązowego i chrupiącego i po prostu ugotuj w środku, około 1 1/2 minuty na stronę.
Przenieść do regału chłodzącego ustawionego na blasze do pieczenia i lekko namiot z folią, aby się ogrzać(nie uszczelniać folią, bo panierka się rozmoknie). Powtórz z pozostałym masłem, oliwą z oliwek i 2 stekami z miecznika.
Ubić sok z cytryny i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej misce, aby zmiksować.
Dodać rukolę i rzeżuchę, i wrzucić lekko do płaszcza. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełóż steki z miecznika na talerze. Na wierzch sałatkę i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to świetny wybór dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Duck Pond Pinot Gris. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Staw Kaczy Pinot Gris]()
Staw Kaczy Pinot Gris
Nasz Pinot Gris charakteryzuje się tropikalnymi aromatami i jasną kwasowością. Dominują smaki i aromaty cytrynowego twarogu, nektaryny, czarnego bzu, grejpfruta, kończąc na rześkim i wytrawnym.