Miecznik Involtini Messinese
Miecznik Involtini Messinese jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 50g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, skórki pomarańczowej, miecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Involtini di Melanzane, Bakłażan Involtini, oraz Bakłażan Involtini.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 F.
Spłaszczyć każdy kawałek miecznika między arkuszami olejowanego papieru woskowego lub folii aluminiowej do grubości 1/8 cala i układać na chłodnej powierzchni.
W 12-do 14-calowej patelni saute, rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek, aż do palenia i dodać hiszpańską cebulę, anchois, 2 łyżki orzechów pinii i 2 łyżki porzeczek. Gotować, aż cebula zmięknie i lekko rumiane i dodać skórkę pomarańczową i bułkę tartą. Gotować 5 minut więcej, aż okruchy mają tosty, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Dodać natkę pietruszki i wymieszać. Podziel mieszankę okruchów między kawałki miecznika i zwiń jak rolkę galaretki i zabezpiecz ją wykałaczką.
W rondlu 2 quart wymieszać sos pomidorowy, Pozostałe orzeszki piniowe, porzeczki, sycylijskie oliwki, gorące chilli i białe wino i doprowadzić do wrzenia.
Wlać sos do naczynia ceramiczne odporne na piekarnik i zorganizować involtini nad i w sosie.
Umieścić w piekarniku i piec 25 minut, aż ryba jest gotowane przez.
Wyjąć i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.