Miękkie Bułeczki Obiadowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj miękkich bułek obiadowych. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz zwykłą mąkę, cukier, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Spróbuj Miękkie Bułeczki Obiadowe, Miękkie Białe Roladki Obiadowe, oraz Miękkie i puszyste bułeczki obiadowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce posypać drożdże 1 i 1/4 szklanki ciepłej (około 11
wody; odstawić, aż drożdże będą miękkie, około 5 minut.
Dodać sól, cukier, 3 szklanki mąki i masło. Wymieszać, następnie ubić łyżką, aż dobrze wymieszać.
Wyrabiać z hakiem do ciasta, ubijać na średniej prędkości, aż ciasto nie będzie już lepkie po dotknięciu i ciągnie czysto z boków miski, 3 do 4 minut; Jeśli lepkie, dodaj więcej mąki, 1 łyżka na raz.
Aby zagnieść ręcznie, zeskrobać na mąkę i zagnieść, aż będzie gładka i elastyczna, przez 5 do 6 minut, dodając więcej mąki, aby zapobiec przywieraniu. Powrót ciasta do miski.
Przykryć ciasto folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia objętości, około 1 godziny. Odkrywaj i ubijaj hakiem do ciasta lub zeskrobuj ciasto na mąkę i zagniataj, aby wydalić powietrze.
Naoliwionymi rękami uszczypnij ciasto na 24 równe kulki (około 2 w. szeroki) i kształtują każdy z nich w gładką kulę. Zestaw kulki, gładka strona do góry i około 2 cali od siebie, na 2 masłem blachy do pieczenia (14 przez 17 w.). Przykryć kulki lekko folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż lekko opuchnięte, 15 do 20 minut.
W małej misce ubić jajko, aby zmiksować.
Umyj jajko na wierzchu i bokach rolek, ponieważ każda patelnia jest gotowa do pieczenia.
Piec w piekarniku 400, aż bułki będą dobrze zarumienione, 10 do 15 minut; jeśli używasz 1 piekarnika, Zmień pozycje patelni po 5 do 7 minutach.
Przenieść do stojaków; podawać ciepłe lub chłodne.