Miękka Polenta z Grillowanym Portobello i Treviso
Miękka polenta z grillowanym Portobello i Treviso wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 6,39 USD za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pescatarianowy przepis zawiera 564 kalorie , 14 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Udaj się do sklepu i kup grzyby portobello, majeranek, czosnek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szybko solone kotlety wieprzowe z grilla z treviso i glazurą balsamiczną , Szybko solone grillowane kotlety wieprzowe z treviso i glazurą balsamiczną oraz Bisteccan alla florentine z sosem stekowym balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym treviso z gorgonzolą .
Instrukcje
Radicchio przekrój wzdłuż i umieść w szklanym naczyniu żaroodpornym.
Usuń nóżki portobellos. Podziel i umieść nóżki i czapki w tym samym naczyniu. W małej misce wymieszaj ocet, czosnek, anchois, majeranek i oliwę z oliwek.
Zalać radicchio i portobellos i odstawić na godzinę.
W rondlu o pojemności 3 litrów podgrzej wodę aż do wrzenia.
Wlać polentę cienkim strumieniem, ciągle mieszając, aż cała polenta zostanie wchłonięta i mieszanina zacznie gęstnieć. Przejdź na drewnianą łyżkę, zdejmij ogień i kontynuuj mieszanie, aż masa będzie gęsta jak pasta.
Dodaj stracchino, wymieszaj i wyłącz ogień.
Umieść portobellos i radicchio na grillu i smaż, aż lekko się zwęgli z jednej strony, około 4 do 5 minut, a następnie obróć. Gotuj jeszcze 3 do 4 minut, po czym wyjmij, zanurz w marynacie i krążyj po obwodzie dużego talerza.
Wlać polentę na środek i podawać.