Stek z flanki MGD 64 wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 222 kalorie, 17g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, stek z flanki, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Stek Z Flanki, Stek Z Flanki, oraz Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej plastikowej torebce zamykanej galonem dodaj wołowinę, 2 piwa, 6 ząbków czosnku, 1/2 oregano, 1/2 pietruszki, 1/2 kolendry, sok z 3 cytryn i sok z 3 limonek. Wrzucić wyciśnięte cytryny i limonki i zamknąć worek. Ostrożnie wstrząsnąć, aby pokryć wołowinę mieszaniną piwa. Odstawić do marynowania na około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Gruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
W małej misce wymieszać sok z cytryny z pozostałej cytryny, sok z limonki z pozostałej limonki i oliwę z oliwek. Posiekaj pozostałe 6 ząbków czosnku i wymieszaj z winegretem. Posiekaj pozostałe liście oregano, liście pietruszki i liście kolendry i dodaj je do vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Mięso wyjąć z marynaty, wytrząsając nadmiar i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wyrzucić marynatę. Grillować mięso, aż zwęglone z obu stron i gotowane średnio rzadkie, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjmij mięso z grilla na deskę do krojenia i pozostaw na kilka minut przed krojeniem. Cienko pokroić wołowinę na ziarno. Ułóż kilka plastrów wołowiny na każdym talerzu i łyżka niektóre z zastrzeżonej mieszanki ziół na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.