Meyer Marmolada cytrynowo-waniliowa
Meyer Lemon and Vanilla Bean Marmalade może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1108 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, soli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sernik Meyer Cytrynowy, Waniliowy, Meyer Lemon-Vanilla Bean Bourbon Smash, oraz Marmolada Meyer Lemon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując na dużym talerzu, aby złapać sok, pokrój cytryny na pół wzdłuż, a następnie bardzo cienko w poprzek. Wyrzucić nasiona. Zapakuj wystarczająco dużo cytryn i soku, aby zmierzyć 2 1/2 szklanki.
Przenieś do dużej nieaktywnej puli.
Dodać 5 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego; gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić na noc.
Mierzyć mieszankę cytryny (powinno być około 5 1/2 szklanki). Powrót do tej samej puli.
Dodać taką samą ilość cukru (około 5 1/2 szklanki). Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.
Dodać szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dołącz termometr candy clip-on. Utrzymując aktywne Gotowanie i regulując ciepło, aby zapobiec przegrzaniu, gotuj, aż temperatura osiągnie 230 ° F, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Przenieść do słoików. Kryj się i wyluzuj. (Może być wykonane 2 tygodnie wcześniej. Przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)