Meyer Lemon Panna Cotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Meyer Lemon Panna Cottan. Ten przepis służy 4. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, zwykłą cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Buraczana Panna Cottan i mus cytrynowy Meyer, Meyer cytrynowo-kokosowa Panna Cotta z malinami, oraz Cytrynowa Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń skórkę z cytryny za pomocą obieraczki do warzyw, unikając białego pestki. Wycisnąć 3 łyżki soku z cytryny.
W małym rondlu połącz skórkę, 1/2 szklanki mleka, pół na pół, cukier i sól; gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj).
Zdjąć patelnię z ognia; przykryć i odstawić 20 minut. Wyrzucić skórkę.
Posypać żelatynę na pozostałe 3 łyżki mleka w małej misce, i odstawić co najmniej 10 protokół. Powrót pół i pół mieszaniny na średnim ogniu; gotować przez 1 minutę lub aż bardzo gorące.
Dodać mieszaninę żelatyny, mieszając trzepaczką do rozpuszczenia (około 1 minuty). Wymieszać z maślanką i 3 łyżkami soku. Podzielić mieszaninę między 4 (6-uncji) ramekins lub budyń kubki pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Użyj noża na zewnętrznych krawędziach Panny Cotty.
Umieść talerz do góry nogami na każdym kubku; Odwróć na talerz.
Dekoruj miętą i skórką, w razie potrzeby.