Meyer Lemon Panna Cotta

Meyer Lemon Panna Cotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Meyer Lemon Panna Cottan. Ten przepis służy 4. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, zwykłą cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Buraczana Panna Cottan i mus cytrynowy Meyer, Meyer cytrynowo-kokosowa Panna Cotta z malinami, oraz Cytrynowa Panna Cotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń skórkę z cytryny za pomocą obieraczki do warzyw, unikając białego pestki. Wycisnąć 3 łyżki soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SokSok
CytrynaCytryna
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
W małym rondlu połącz skórkę, 1/2 szklanki mleka, pół na pół, cukier i sól; gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć patelnię z ognia; przykryć i odstawić 20 minut. Wyrzucić skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać żelatynę na pozostałe 3 łyżki mleka w małej misce, i odstawić co najmniej 10 protokół. Powrót pół i pół mieszaniny na średnim ogniu; gotować przez 1 minutę lub aż bardzo gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać mieszaninę żelatyny, mieszając trzepaczką do rozpuszczenia (około 1 minuty). Wymieszać z maślanką i 3 łyżkami soku. Podzielić mieszaninę między 4 (6-uncji) ramekins lub budyń kubki pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MaślankaMaślanka
BudyńBudyń
żelatynażelatyna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Użyj noża na zewnętrznych krawędziach Panny Cotty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Umieść talerz do góry nogami na każdym kubku; Odwróć na talerz.
8
Dekoruj miętą i skórką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
WołowinaWołowina
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn