Meyer Lemon Maślanka ciasto Budyniowe ze świeżymi jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj Meyer Lemon Maślanka Pudding ciasto ze świeżymi jagodami spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 280 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka białek, jagód, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meyer Lemon Maślanka ciasto Budyniowe ze świeżymi jagodami, Ciasto cytrynowo-Maślankowe Budyniowe z jagodami, oraz Ciasto cytrynowe ze świeżymi mieszanymi jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 8x8x2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Zmiksować maślankę, 1/2 szklanki cukru, żółtka, sok z cytryny, mąkę, masło i sól w blenderze na gładką masę.
Mieszankę maślanki przenieść do średniej miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj białka w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru i ubijać, aż będzie sztywny, ale nie suchy. Delikatnie złożyć maślankę na białka w 3 dodatkach (ciasto będzie cieknące).
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia.
Umieść naczynie na patelni.
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków naczynia.
Piec, aż cała góra jest równomiernie rumiane i ciasto porusza się bardzo lekko w środku, ale czuje się lekko sprężysty w dotyku, o 45 protokół.
Wyjąć naczynie z patelni.
Fajne ciasto całkowicie w naczyniu do pieczenia na stojaku. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 3 godziny i do 6 godzin. Łyżka pudding ciasto się do płytkich misek.
Wlać śmietanę wokół ciasta. Wierzch z jagodami.