Meyer Lemon Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Meyer Lemon Cake spróbować. Ten przepis służy 8. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 252 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ekstrakt z wanilii, sok z cytryny meyer i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Meyer Lemon Snack Cake with Lemon Cream Cheese Frosting #SundaySupper, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 8-calowy przez 4 1/4-calowy patelni bochenek, lub można go linii z pergaminem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić w misce, aby połączyć. W osobnej misce ubijamy jajka, jogurt, sok z cytryny i wanilię extract.In mikser wyposażony w przystawkę do łopatek, masło, cukier i skórkę cytrynową śmietankową przez 5 minut na średniej prędkości.
Dodać 1/3 mieszanki mąki do miksera i wymieszać do połączenia.
Dodać 1/2 mieszaniny jogurtu i wymieszać do połączenia.
Dodać kolejną 1/3 mieszanki mąki i wymieszać do połączenia.
Dodać resztę mieszanki jogurtu i wymieszać do połączenia. Zakończyć dodając pozostałą mąkę i wymieszać do połączenia.
Dodać ciasto do przygotowanego bochenka i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta (około 50-55 minut).Podczas pieczenia ciasta, zrobić Meyer cytrynowy syrop cukrowy, mieszając cukier i sok z cytryny w małym rondlu niereaktywnych i ciepła mieszając, aż cukier się rozpuści. Gdy ciasto jest gotowe, powoli wlać lub łyżkę syropu na ciasto, gdy jest jeszcze gorące. Upewnij się, że każdy dodatek syropu namoczyć przed dodaniem więcej.
Niech ciasto ostygnie przez 10 minut, a następnie włączyć go na stojaku drucianym do całkowitego ostygnięcia. Do glazury ubij cukier puder razem z 2 łyżeczkami soku z cytryny, aż nie będzie grudek. Glazura powinna być wystarczająco cienka, aby wlać, ale na tyle gruba, aby nie była ciekła. Wyregulować lepkość większą ilością cukru pudru lub soku z cytryny.
Skrop to nad schłodzonym ciastem, pozwalając mu spływać po bokach.
Niech glazury ustawić przed krojenia i serwowania.