Mexican Rice Pilaf

Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Meksykański pilaw ryżowy może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 392 kalorie, 14g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryki jalapeno, bulion warzywny, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Spróbuj Mexican Green Rice Pilaf, Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), oraz Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać w bulionie, ryż, chili w proszku, papryka jalapeno, i kminek. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty. Wymieszać z papryką. Kryć się. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Pomidora wymieszać z rozdrobnionym serem na gorący ugotowany ryż.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.