Mexican bean chilli

Mexican bean chilli to danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 485 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 62 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka fasoli po pieczeniu, papryka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Meksykańska tortilla z fasolą chilli, Kurczak z meksykańskim chilli, oraz Meksykańska Zupa Chilli.
Instrukcje
Cebulę i czerwoną paprykę smażyć na oliwie na średnim ogniu przez 10-15 minut lub aż zmiękną. Zwiększyć ogień, dodać chili w proszku i gotować przez kilka minut przed dodaniem mielonego. Gotować, aż rumiane i cały płyn odparował.
Dodaj fasolkę po pieczeniu, bulion wołowy i pastę chipotle. Dusić na małym ogniu przez 15-20 minut. Doprawić, rozsypać liśćmi kolendry i podawać z ryżem i jogurtem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Cava Mestres Reserva Brut 1312. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Cava Mestres Reserva Brut 1312]()
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.