Metamorfoza staromodnej rolki lodów
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Makeover Old-Fashioned Ice Cream Roll. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 393 kalorie . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na lato . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz proszek do pieczenia, masło, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj podobne przepisy na: Old Fashioned Chocolate Pie , Old Fashioned Mac and Cheese i Old-Fashioned Oatmeal Raisin Pecan Cookies .
Instrukcje
Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal papierem woskowanym; posmaruj papier sprayem do pieczenia; odstaw.
W dużej misce ubijaj jajka na wysokich obrotach przez 3 minuty. Stopniowo dodawaj cukier, ubijając, aż mieszanka stanie się gęsta i cytrynowa. Ubij wanilię.
Wymieszaj suche składniki i dodaj do masy jajecznej.
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze.
Piec w temperaturze 350° przez 12-14 minut lub do momentu, aż ciasto będzie sprężyste po lekkim dotknięciu. Ostudzić przez 5 minut. Odwrócić na ręcznik kuchenny oprószony cukrem pudrem. Delikatnie odkleić papier woskowany.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od krótkiego boku. Ostudź całkowicie na kratce.
Rozwiń ciasto i rozsmaruj lody na cieście, pozostawiając około 1,25 cm od jego brzegów.
Połóż szwem do dołu na półmisku. Przykryj i zamroź, aż stwardnieje.
Tymczasem, aby przygotować sos karmelowy, w małym rondelku wymieszaj brązowy cukier i mąkę. Wymieszaj z mlekiem, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; wlać wszystko z powrotem do patelni, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać z masłem.
Podawać z roladką z lodami.
Jeśli chcesz, posyp orzechami pekan.