Merwin ' s Shrimp Gumbo
Przepis Merwin ' s Shrimp Gumbo jest gotowy w około 2 godziny i 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 950 kalorii, 74g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 138 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cebulę, proszek do pilników i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gumbo Z Krewetkami, Gumbo Z Krewetkami, oraz Gumbo Z Krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni, brązowy kiełbasa na średnim ogniu.
Wyjąć z patelni i odcedzić na ręcznikach papierowych, aby usunąć część tłuszczu. Wyrzucić tłuszcz na patelni.
Na dużej patelni podgrzej olej roślinny na dużym ogniu. Brązowe kawałki kurczaka w gorącym oleju. Obracaj często, aż ze wszystkich stron zbrązowieje.
Przenieść kurczaka do naczynia, pozostawiając olej na patelni. Odstawić kurczaka, ale ogrzać.
Ugotuj zasmażkę, ubijając mąkę do gorącego oleju roślinnego. Zmniejsz temperaturę. Kontynuuj gotowanie mieszanki mąki i oleju, stale mieszając, aż osiągnie ciemnobrązowy kolor. Może to potrwać od 30 do 45 minut; im ciemniejsza zasmażka, tym lepsze jest ostatnie gumbo.
Gdy zasmażka ma ciemnobrązowy kolor, szybko dodaj kiełbasę, cebulę, zieloną cebulę, zielony pieprz, pietruszkę i czosnek. Gotować na małym ogniu, aż warzywa zwiędną, około 10 minut, stale mieszając.
Wymieszać 2 szklanki wody i przypraw.
Powoli dodaj resztę wody. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut, aż kurczak będzie gotowy i miękki.
Usuń kawałki kurczaka i zapisz do innego użytku.
Dodaj krewetki do gumbo; gotować przez około 8 do 10 minut więcej.
Usunąć liście laurowe. Smak i dostosować przyprawy.
Podawać gumbo w głębokich miseczkach.
Posypać pudrem na poszczególne porcje i wymieszać.