Memphis Smażony Indyk
Memphis Fried Turkey to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 641 kalorii, 98g białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, Indyk, olej arachidowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nogi Indyka W Stylu Memphis-Alton Brown, Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, oraz Marlowe ' s of Memphis BBQ Dry Rub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć indyka do pustej frytkownicy i zalać zimną wodą.
Wyjmij indyka; zaznacz linię, w której znajduje się woda w garnku. Opróżnij wodę i dobrze osusz frytkownicę i indyka.
W misce wymieszać wędzoną paprykę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, pieprz cayenne, tymianek, 1 łyżkę soli i 1 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Posypać trochę przyprawy wcierać wewnątrz jamy indyka. Oddziel skórę od mięsa piersi palcami, zaczynając od górnej części piersi i przesuwając się w prawo i lewo, a następnie pracując w dół. Wmasuj część masażu na mięso pod skórą.
Pozostałą część natrzeć na skórę indyka.
Umieścić indyka na tacy arkuszy i przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez noc lub do 24 godzin, więc smaki mogą poślubić.
Napełnij frytkownicę olejem arachidowym do zaznaczonej linii (nie wypełniaj więcej niż trzy czwarte drogi). Rozgrzej olej do 400 stopni F; zajmie to około 1 godziny.
W międzyczasie wyjmij indyka z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową, gdy twój olej się nagrzeje. Gdy olej osiągnie 400 stopni F, bardzo ostrożnie opuść indyka do gorącego oleju. (Większość frytkownic do indyka jest wyposażona w kosz na indyka, który ma haki i uchwyt do opuszczania i podnoszenia; w przeciwnym razie zdobądź długi zestaw wytrzymałych szczypiec do chwytania wewnętrznej wnęki i piersi oraz przemysłowy widelec kuchenny do trzymania tylnej strony ptaka.) Upewnij się, że olej utrzymuje temperaturę podczas smażenia. Smażyć indyka, aż skóra będzie ciemnobrązowa i chrupiąca, lub aż temperatura wewnętrzna piersi osiągnie 155 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, około 45 minut. Ostrożnie wyjmij indyka z oleju i pozwól mu odpocząć i odcedzić na stojaku z drutu, około 30 minut. Nie przykrywaj indyka folią, bo straci trochę swojej kruchości. Temperatura wewnętrzna wzrośnie do 165 stopni F podczas odpoczynku.
Przełożyć indyka na deskę lub talerz.