Membrillo (Pasta Z Pigwy)

Membrillo (Pasta Z Pigwy)
Membrillo (pasta z pigwy) jest bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 1038 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 11,53 zł / porcja, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 522 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pigwę, sok z cytryny, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Membrillo (Pasta Z Pigwy), Empanadas de Membrillo (pigwa argentyńska i ser Empanadas), oraz Tajny składnik (membrillo): jabłko i gruszka Membrillo TUR są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieścić kawałki pigwy w dużym rondlu (6-8 ćwiartek) i przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj wanilii i skórki cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć, i niech gotować, aż kawałki pigwy są przetargu widelec (30-40 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
3
Zrobić przecier z pigwy: odcedzić wodę z kawałków pigwy. Wyrzucić wanilię, ale zachować skórkę cytrynową z pigwą. Przecier kawałki pigwy w robocie kuchennym, blenderze lub za pomocą młyna spożywczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Zmierz przecier: Zmierz przecier z pigwy. Niezależnie od ilości przecieru z pigwy, tyle cukru będziesz potrzebować. Więc jeśli masz 4 szklanki purée, będziesz potrzebował 4 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Przecier rozgrzać, aby rozpuścić cukier, dodać sok z cytryny: przecier z pigwy przełożyć na dużą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Ciepło do średnio-niskich.
7
Dodać cukier. Mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
8
Dodaj sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
9
Gotować na małym ogniu, aż będzie gęsty i Ciemnoróżowy: nadal gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 1-1 1/2 godziny, aż pasta z pigwy będzie bardzo gęsta i będzie miała głęboki pomarańczowo-różowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
10
Umieścić w niskim piekarniku do wyschnięcia: Rozgrzej piekarnik do niskiej 125°f (52°C). Wyłóż patelnię do pieczenia 8x8 z papierem do pieczenia (nie używaj papieru woskowego, stopi się!). Papier do pieczenia posmarować cienką warstwą masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
11
Wlać gotowaną pastę z pigwy do wyłożonej pergaminem patelni do pieczenia. Wygładzić górną część pasty, aby była równa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
12
Umieść pastę membrillo w piekarniku 52° na godzinę lub dłużej, aby pomóc jej wyschnąć. (Jeśli masz konwekcję lub wentylator do piekarnika, użyj go.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
13
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
14
Podawać: podawać, pokroić w kwadraty lub kliny i przedstawić z serem Manchego. Aby zjeść, weź mały kawałek membrillo i rozłóż go na plasterku sera. Przechowywać przez owinięcie w folię lub folię, Przechowywanie w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser ManchegoSer Manchego
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
15
Uwaga:po raz pierwszy zrobiłem to zestaw górnej części, ale na dole nie. Aby naprawić, opróżniłem pastę z pigwy do dużej miski pyrex i wstawiłem do kuchenki mikrofalowej. Gotowałem go na wysokim poziomie w krokach 5 minut przez 20 minut. W ostatniej chwili jedna z krawędzi zaczęła się karmelizować i brązowieć. To nie chcesz się stało, ponieważ karmelizowane części niszczą smak, ale w tym przypadku było to dobre wskazanie, że reszta pasty z pigwy jest gotowa. Odrzuciłem rumiane części i zwrócił resztę do nowo wyłożone naczynia do pieczenia. Z powrotem do piekarnika na godzinę i to było zrobione do perfekcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn