Melody ' s Corn Maque Choux
Melody ' s Corn Maque Choux może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, pietruszkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. 209 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Spróbuj Kukurydza Maque Choux, Maque Choux-kukurydza i pomidory, oraz Ketmia jadalna (Okra), Ketmia piżmowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na patelni na średnim, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane i chrupiące, o 10 protokół; odcedzić na ręcznikach papierowych. Rezerwa 1 łyżka kapieli boczku.
Pozostawić boczek do ostygnięcia; pokruszyć i odstawić.
Roztopić masło z kapiącymi boczkami w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, seler, zielona papryka, czerwona papryka, tymianek, sól, czarny pieprz, pietruszka, i Kreol przyprawy w mieszaninie masła, aż cebula jest przezroczysta, o 8 protokół.
Mieszać w czosnku i gotować, aż pachnące, o 2 Więcej minut.
Wymieszać w bulionie wołowym i kukurydzy; doprowadzić do wrzenia.
Przykryć rondel i zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu, aż bulion jest prawie odparowany i warzywa są miękkie, o 20 więcej minut. Wymieszać z pokruszonym boczkiem. Danie można dusić dłużej lub trzymać na małym ogniu w razie potrzeby.