Melitzanosalata
Melitzanosalata może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 89 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mieszanka bakłażana, pitas, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj SOS: Melitzanosalata, Melitzanosalata-Bakłażan Grecki, oraz Grillowany Bakłażan Grecki (Melitzanosalata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekłuć bakłażana kilka razy widelcem; umieść na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do miękkości; lekko ostudzić. Ostrożnie usunąć miąższ; wyrzucić Skórki.
Umieść kromki chleba w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub aż Gruba okruchy odmierzają 2 szklanki.
Umieść miąższ bakłażana, bułkę tartą, cebulę i kolejne 7 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym; procesuj, aż będzie gładki. Łyżka mieszanki bakłażana do miski do serwowania.
Posypać równomiernie posiekaną świeżą natką pietruszki.