Melissa Clark ' s Spiced Maple Pecan Pie with Star Anise

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc daj Melissa Clark ' s Spiced Maple Pecan Pie z anyżem gwiazdkowym spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu. Jeśli masz anyż Gwiaździsty, demerara, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Melissa Clark ' s Spiced Maple Pecan Pie with Star Anise, Przyprawiony Klon Pecan Pie z anyżu gwiazdkowego, oraz Przyprawiony Klon Pecan Pie Z Anyżu Gwiazdkowego.
Instrukcje
Aby zrobić skórkę, w robocie kuchennym, krótko pulsuj mąkę i sól.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina tworzy Lima kawałki wielkości fasoli (trzy do pięciu 1-sekundowych impulsów).
Dodaj lodowatą wodę 1 łyżkę na raz i pulsuj, aż mieszanina będzie wystarczająco wilgotna, aby trzymać się razem. Uformuj ciasto w kulkę, owinąć plastikiem i spłaszczyć w krążek. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed rozwałkowaniem i pieczeniem (lub do tygodnia lub zamrażać do 4 miesięcy).Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj piecrust na 12-calowe koło.
Przenieś skórkę na 9-calowy talerz ciasta. Złóż nadmiar ciasta, a następnie zagniataj tak dekoracyjnie, jak tylko możesz.Nakłuj skórkę widelcem. Zamrozić skórkę na 15 minut lub przechowywać w lodówce na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 204°. przykryj ciasto folią aluminiową i napełnij ciężarami ciasta (możesz użyć groszy, ryżu lub suszonej fasoli; ja używam groszy).
Piec przez 20 minut; zdjąć folię i masy i piec do bladego złota, o 5 minut więcej. Schłodzić na stojaku do needed.To napełnij, w średnim rondlu na średnim ogniu, zagotuj syrop klonowy, cukier Demerara i anyż Gwiaździsty. Zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, aż mieszanina jest bardzo gęsta, cały cukier się rozpuści, a środki syrop 1 filiżanka, 15 do 20 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę, aby anyż zaparzał.Podczas gdy syrop jest zaparzanie, tosty orzechów. Rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozłóż pekan na blasze do pieczenia i tosty je w piekarniku, aż zaczną pachnieć orzechowy, o 12 protokół.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Usuń anyż z syropu. W razie potrzeby podgrzej syrop, aby był wylewany, ale nie gorący (możesz go włożyć do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund, jeśli przesunąłeś go do miarki). W średniej misce ubić syrop, jajka, roztopione masło, rum i sól. Wchodzisz na połówki orzechów pekan.
Wlać nadzienie do skorupy i przenieść do obramowanej blachy do pieczenia.
Piec, aż ciasto jest jędrne w dotyku, ale lekko jiggles po przeniesieniu, 35 do 40 minut.
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej z bitą śmietaną.Przedruk za zgodą Cook this Now: 120 łatwe i pyszne dania nie możesz się doczekać, aby przez Melissa Clark. Copyright 201
Wydane przez Hyperion Books.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry