Melasa Taffy
Od początku do końca melasa Taffy zajmuje około 2 godzin. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera lakto ovo i kosztuje 75 centów za porcję. Ta przystawka ma 46 kalorii, 0 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka sody oczyszczonej, cukru, wody i kilku innych składników. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 8%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Taffy, Taffy i Taffy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło 15-calowe. x 10 cali x 1-cal. patelnia z 3 łyżkami masła; odłożyć na bok. W ciężkim rondlu, na średnim ogniu, zagotuj melasę, cukier i wodę. gotuj i mieszaj, aż termometr cukierniczy wskaże 245° (faza twardej kuli), od czasu do czasu mieszając.
Dodaj wanilię, sodę oczyszczoną i resztę masła. Przykryj i gotuj przez 3 minuty. Odkryć i gotować, aż termometr wskaże 260° (faza twardej kuli), od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; wlać do przygotowanej patelni. Studzimy na metalowej kratce przez 15 minut lub do momentu, aż będzie wystarczająco chłodny, aby dało się go unieść.
Palcami nasmarowanymi masłem szybko odciągnij połowę toffi, aż będzie twarde, ale giętkie. Wyciągnij i uformuj w kształt 1/2 cala. lina; pociąć na 1-1/4 cala. sztuki. Powtórz z pozostałym toffi. Każdy kawałek zawiń w folię, kolorowe opakowania po cukierkach lub woskowany papier.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.