Melasa-Owsiany Chleb Bananowy
Melasa-Owsiany chleb bananowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 179 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Bananan i melasa toffi chipsy chleb, batoniki owsiane blueberry bananan, oraz Banan Melasa Płatki Owsiane Zacieru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki, owies, sodę oczyszczoną, cynamon i sól połączyć, mieszając trzepaczką.
Umieścić cukier, masło i melasę w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane (około 1 minuty).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać banana, jogurt i wanilię; ubić do wymieszania.
Dodać mieszaninę mąki; beat z małą prędkością tylko do wilgotne. Łyżka ciasto do 8 1/2 x 4 1/2-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 5 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.