Melasa Otręby Owsiane Chleb
Melasa otręby owsiane chleb jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę, otręby owsiane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Melasa Otręby Owsiane Chleb, Muffinki Z Otrębami Melasowymi, oraz Muffinki Z Otrębami Melasowymi.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże i szczyptę cukru w ciepłej wodzie. Odstawić na około 5 minut.
Masło lub margarynę i melasę wymieszać z drożdżami.
Dodaj 1 szklankę otrębów owsianych, 2 szklanki mąki i sól. Wymieszać i w razie potrzeby dodać mąkę, aby ciasto sklejało się. Gdy ciasto uformuje kulkę, wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj przez 8 do 10 minut, dodając mąkę w razie potrzeby, aby uzyskać lekko lepkie i wilgotne ciasto.
Umieść w misce z masłem i obróć, aby pokryć powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia luzem, około 1 1/2 do 2 godzin.
Dziurkować i uformować na dwa okrągłe lub owalne bochenki.
Umieść na wysmarowanej blasze do pieczenia i pozostaw do wyrośnięcia 1 godzinę lub do czasu, aż bochenki podwoią się.
Na bochenki posypać 1 łyżką otrębów owsianych.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C)przez 35 do 45 minut, lub aż szczyty są ładne ciemnobrązowe, a DNA bochenków brzmi puste po naciśnięciu.