Melasa-Migdałowa Granola
Melasa-migdałowa Granola może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 9 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, mielony cynamon, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Melasa-Migdałowa Granola, Melasa Kokosowa Granola, oraz Batoniki Z Melasą I Imbirem.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub do grubo posiekanego.
Połączyć mieszaninę owsa, sól, i cynamon w średniej misce; wrzucić dobrze.
Rozprowadzić mieszaninę owsianą na blasze do pieczenia; piec w 325 przez 20 minut lub do lekko zarumienione, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć mieszaninę z blachy do pieczenia; wymieszać z porzeczkami.
Przykryć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; pokryć papierem w sprayu do gotowania.
Połącz żurawinę, cukier, melasę, olej rzepakowy i ekstrakt wanilii w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 4 minuty lub do rozpuszczenia cukru, często mieszając.
Wlać mieszaninę żurawinową na mieszaninę owsianą, rzucając do płaszcza.
Rozprowadzić granolę równomiernie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w 325 przez 15 minut lub aż mieszanina jest lekko rumiane.
Wyjąć granolę z piekarnika i całkowicie ostudzić. Rozbij na małe kawałki. Przechowywać granolę w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.