Melasa Marszczone Ciasteczka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Ciasteczek z melasą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 98 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonego imbiru, brązowego cukru, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Easy Melasa Marszczone Ciasteczka, Miękkie Melasy Olej Kokosowy Marszczone Ciasteczka, oraz Joy To Your World & imbir Melasa gorzka czekolada ciasteczka marszczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, goździki i sól ubić razem w średniej misce, aby napowietrzyć i usunąć grudki; odstawić.
Umieść skrócenie, brązowy cukier, jajko i melasę w dużej misce i wymieszaj drewnianą łyżką, aż połączą się i będą gładkie.
Dodać mieszaninę mąki i mieszać, aż połączone i miękkie ciasto tworzy. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce, aż ciasto jest dobrze schłodzone, co najmniej 3 godziny lub na noc.Gdy ciasto jest gotowe, Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż 2 Stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem; odstawić.
Cukier Gruboziarnisty lub szlifierski umieścić w dużym naczyniu i rozprowadzić na równą warstwę. Uformuj schłodzone ciasto na 12 (1-calowych) kulek (po około 1 łyżce stołowej) i umieść je w cukrze (nie zwijaj ich w cukrze). Naciśnij delikatnie na nich, aby cukier przylegał do dna.
Na 1 przygotowanej blasze do pieczenia umieścić kulki ciasta-bok do góry i 2 cale od siebie. Powtórz, aby wypełnić drugą blachę do pieczenia. (Schłodzić pozostałe ciasto.)
Piec przez 6 minut. Obróć arkusze od przodu do tyłu i od góry do dołu. Kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciasteczek są ustawione, ale szczyty są jeszcze trochę miękkie, o 5 do 6 minut więcej.
Umieść blachy do pieczenia na stojakach z drutu i ostudzić przez 5 minut. Za pomocą płaskiej szpatułki przenieś ciasteczka do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygły. Powtórz z pozostałym ciastem (możesz użyć tych samych blach do pieczenia i pergaminu, gdy jeszcze ciepłe).