Melasa-Kotlety Wieprzowe Solone
Melasowo-solone kotlety wieprzowe to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 81 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut. Mieszanka soli koszernej, melasy, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 34%. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Solone Melasą, Kotlety Wieprzowe Solone W Miodzie Z Melasą, oraz Kawa i melasa-kotlety wieprzowe solone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sól, melasę, goździki i wrzącą wodę w dużym pojemniku. Wymieszać, aż melasa i sól zostaną rozpuszczone; pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wlać zimną wodę do mieszaniny melasy; wymieszać, aby połączyć.
Całkowicie zanurzyć kotlety wieprzowe w mieszaninie melasy. Przykryć pojemnik i przechowywać w lodówce przez 6 godzin.
Kotlety schabowe wyjąć z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami. Lekko naoliwić każdy kotlet.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Umieść kotlety wieprzowe na najgorętszej części grilla; gotować z każdej strony, aż rumiane, 2 do 3 protokół.
Przenieś do średnio wysokiego obszaru grilla i gotuj wieprzowinę, aż będzie lekko różowa w środku, 6 do 8 minut na stronę. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka kotleta powinien odczytywać 145 Stopni F (63 Stopni C).