Melasa Gąbka Cukierki
Melasa Sponge Candy może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na przystawki. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 1953 kalorie, 0g białka, oraz 34g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sody oczyszczonej, krem z kamienia nazębnego, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Podobne przepisy to Melasa Gąbka Cukierki, Sponge Candy, oraz Candy Cane Kisses Chocolate Biszkopt.
Instrukcje
Dno linii i boki 13-na 9-calowej patelni do pieczenia z folią, a następnie folią maślaną.
Cukier, wodę, masło i śmietanę z kamienia nazębnego zagotować w głębokim 3-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru pędzelkiem do ciast zanurzonym w zimnej wodzie. Gotować bez mieszania, aż syrop osiągnie temperaturę 129° (stopień twardości) na termometrze cukierkowym, około 10 minut.
Dodaj melasę (nie mieszaj) i gotuj bez zakłóceń, aż syrop osiągnie temperaturę 295°f (Faza twardego pęknięcia), od 4 do 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i przesiać sody oczyszczonej na syrop, a następnie ubijać do włączenia. (Należy zachować ostrożność: mieszanina będzie energicznie bąbelkować.)
Natychmiast wlać syrop do wyłożonej patelni do pieczenia i całkowicie ostudzić. Podnieś cukierki w folii z patelni, a następnie wyrzuć folię i rozbij cukierki na kawałki.
Candy utrzymuje, warstwowe między papierem woskowym w hermetycznym pojemniku, 1 miesiąc.