Melanzane parmigiana

Melanzane parmigiana
Melanzane parmigiana wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 575 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 222 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś kulki wegetariański ser mozzarella, bułka tarta, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana), oraz Bakłażan, pomidor i parmezan (Melanzane alla Parmigiana).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni (lub szerokim rondlu), dodać czosnek, tymianek i szałwię i gotować delikatnie przez kilka minut. Dodaj pomidory, ocet i cukier i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż trochę zgęstnieją.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W międzyczasie rozgrzej patelnię (lub smażalnię).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Plastry bakłażana posmarować z obu stron oliwą z oliwek, następnie pokruszyć partiami. Chcesz, aby każdy plasterek zmiękczył i lekko zwęglony, więc nie ma zbyt wysokiego ciepła lub bakłażan będzie char przed zmiękczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Usuń na talerz, jak idziesz.
5
W dużym naczyniu do pieczenia rozłóż trochę sosu pomidorowego na podstawie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Wymieszać 25 g parmezanu z bułką tartą i orzeszkami piniowymi i odstawić. Polać SOS warstwą lub dwiema plastrami bakłażana, następnie dobrze doprawić. Łyżka na nieco więcej sosu, a następnie rozsypać na kilka mozzarella, parmezan i liście bazylii. Powtórz, układając warstwy i zakończ ostatnim sosem pomidorowym. Rozsypać na bułce tartej i schłodzić do 24 godzin, lub piec od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Piec przez 30-40 minut, aż wierzch będzie chrupiący i złoty, a sos pomidorowy bulgocze. Odpoczywaj przez 10 minut, następnie rozsypuj liśćmi bazylii i podawaj z sałatką i focaccią(patrz "dobrze smakuje").
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
FocacciaFocaccia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn