Melanzane parmigiana
Melanzane parmigiana wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 575 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 222 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś kulki wegetariański ser mozzarella, bułka tarta, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana), oraz Bakłażan, pomidor i parmezan (Melanzane alla Parmigiana).
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni (lub szerokim rondlu), dodać czosnek, tymianek i szałwię i gotować delikatnie przez kilka minut. Dodaj pomidory, ocet i cukier i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż trochę zgęstnieją.
W międzyczasie rozgrzej patelnię (lub smażalnię).
Plastry bakłażana posmarować z obu stron oliwą z oliwek, następnie pokruszyć partiami. Chcesz, aby każdy plasterek zmiękczył i lekko zwęglony, więc nie ma zbyt wysokiego ciepła lub bakłażan będzie char przed zmiękczeniem.
Usuń na talerz, jak idziesz.
W dużym naczyniu do pieczenia rozłóż trochę sosu pomidorowego na podstawie.
Wymieszać 25 g parmezanu z bułką tartą i orzeszkami piniowymi i odstawić. Polać SOS warstwą lub dwiema plastrami bakłażana, następnie dobrze doprawić. Łyżka na nieco więcej sosu, a następnie rozsypać na kilka mozzarella, parmezan i liście bazylii. Powtórz, układając warstwy i zakończ ostatnim sosem pomidorowym. Rozsypać na bułce tartej i schłodzić do 24 godzin, lub piec od razu.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Piec przez 30-40 minut, aż wierzch będzie chrupiący i złoty, a sos pomidorowy bulgocze. Odpoczywaj przez 10 minut, następnie rozsypuj liśćmi bazylii i podawaj z sałatką i focaccią(patrz "dobrze smakuje").