Meksykańskie Placki Ziemniaczane

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj meksykańskich naleśników ziemniaczanych. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 150 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Jeśli masz wodę, mieszankę przypraw taco, guacamole i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meksykańskie naleśniki czekoladowe z Dulce de Leche, Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), oraz Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i drobno zetrzeć na średniej misce.
Dodaj mieszankę przypraw taco; wymieszaj, aby połączyć.
Ciepło 12-calowy (najlepiej żeliwny) patelnia na średnim ogniu.
Dodaj olej; włączyć patelnię do herbu.
Uformuj mieszaninę ziemniaków na 4 paszteciki. Wycisnąć nadmiar wilgoci między palcami; umieścić na patelni. Z Pancake turner, naciśnij w dół na każdym naleśniku. Gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Wyjąć z patelni; miejsce 2 naleśniki na każdym talerzu. Przykryj, aby się ogrzać.
Aby kłusować jajka, napełnij 2-ćwiartkowy rondel kilkoma centymetrami wody i odrobiną białego octu.
Podgrzać do gotowanego na wolnym ogniu (powinny być bąbelki na całym dnie i wewnątrz rondla, ale nie pęcherzyki dochodzące do powierzchni). Rozbij 1 jajko na małe naczynie. Używając szpatułki lub drewnianej łyżki, zrób wir w wodzie. Ostrożnie wsuń jajko do środka jacuzzi. Gotować jajko 3 do 5 minut lub aż jajko jest białe i chwieje się tylko trochę.
Wyjąć jajko łyżką szczelinową; umieścić na talerzu. Powtórz z pozostałymi jajami.
Łyżka 1 łyżka guacamole na każdy naleśnik. Wierzch każdy z 1 gotowane jajko.
Posypać wierzch solą, pieprzem i rozdartą kolendrą.