Meksykańskie okłady z prostą salsą
Meksykańskie okłady z prostą salsą trwa około 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 482 kalorie, 21g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania tortilla wrap, cebuli, pomidorów z puszki i oleju. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Sprawdza się jako danie główne. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska), Meksykańskie Okłady Z Fasoli, oraz Meksykańskie okłady rybne są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać grill do wysokiej i rozsypać kawałki wołowiny, cebuli i pieprzu na dużej blasze do pieczenia.
Wymieszać olej i przyprawy w małej misce, a następnie przetrzeć mięso i warzywa rękami. Grilluj przez 10 minut, obracając się w połowie, aż wszystko się ugotuje, a papryka i cebula zaczną czernieć na brzegach.
Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej lub pod grillem zgodnie z instrukcją pakowania.
W międzyczasie pomidory przełożyć na sito i pozostawić do odsączenia z soku na 5 minut. Wyrzucić sok, wymieszać miąższ z większością posiekanej kolendry i doprawić do smaku. Zawiń pikantną wołowinę i warzywa, salsę i trochę pozostałej kolendry w tortillach, polewając łyżką kwaśnej śmietany lub jogurtu, jeśli chcesz.