Meksykańskie Muffinki Czekoladowo-Bananowe
Meksykańskie muffinki czekoladowo-bananowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka cukru granulowanego, bananów, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Wyznanie # 143: mam impuls do pieczenia bananów ... zdrowe bananowe Kokosowe czekoladowe muffinki, Meksykańskie Muffiny Z Gorącą Czekoladą, oraz Meksykańskie Czekoladowe Muffiny Z Lawą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
W oddzielnej misce do mieszania, połączyć puree banany, jajko, roztopione masło i mleko, aż włączone.
Mieszaj mieszaninę bananów z suchymi składnikami, aż do wymieszania (ale nie mieszaj zbyt mocno, ponieważ może to spowodować twardą muffinkę). Wymieszać posiekaną meksykańską czekoladę.
Ciasto podzielić między przygotowane muffinki, wypełniając każdy o 3/4 pełne.
Piecz babeczki, aż blady blady złoty i tester włożony do środka wychodzi z dodatkiem roztopionej czekolady, ale bez okruchów, o 30 protokół.
Przenieść babeczki do stelaża do ostygnięcia na 15 minut. Następnie wyjąć z puszek muffin.