Meksykańskie Martini Z Ogórka
Meksykańskie Martini z ogórka to meksykański napój. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis serwuje 6 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 441 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 10 minut. Udaj się do sklepu i podnieś wapno, wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 49%. Spróbuj Meksykańskie Martini Z Ogórka, Martini z ogórkiem, oraz Meksykańska Sałatka Z Ogórków dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małym rondelku zagotuj wodę i cukier na średnim ogniu. Dusić, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Połóż proszek z limonki chile na małym talerzu. Za pomocą klina wapiennego zwilż brzegi kieliszków martini. Odwróć szklanki martini do proszku z limonki chile, aby pokryć felgi.
W blenderze połącz prosty syrop, ogórek, wodę i sok z limonki, aż będzie gładki. Odcedź mieszaninę do dzbanka.
Dodaj wódkę i dobrze wymieszaj. Napełnij shaker do martini lodem i dodaj około 1 szklanki przygotowanej mieszanki ogórkowej. Dobrze wstrząśnij i podawaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Ławka Sonoma Coast Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Bench Sonoma Coast Pinot Noir]()
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Szczupły, żywy i zachwycający. Pochodzi głównie z Winnicy Sangiacomo Amaral Ranch na wybrzeżu Sonoma Ava. To wino o chudej, eleganckiej strukturze i żywej kwasowości, przypominające Burgundy.It uzupełnia bogate sosy, pieczone mięsa i uwielbia być łączony z drobiem.