Meksykańskie Lody Czekoladowe
Przepis Meksykańskie Lody czekoladowe może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1663 kalorii, 23G białka, oraz 130 g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, cayenne, espresso w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Wiele osób robiło ten przepis, a 684 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Śmierć Lodami Czekoladowymi, No Churn Keto Chocolate Ice Cream, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzać szklankę śmietany (1 qt).
Ubić w proszku kakaowym. Przynieś na wolnym ogniu.
Ubijać, aż kakao w proszku zostanie dobrze włączone.
Zdjąć garnek z ognia. Mieszać w czekoladzie, aż do całkowitego włączenia. 2 umieścić mieszaninę w metalowej misce i dodać pozostałą filiżankę śmietany. Ustaw tę miskę na większej misce do połowy wypełnionej lodowatą wodą, aby ją schłodzić.
Umieścić sito siatkowe nad misą z mieszaniną czekolady.3 Umieść jedną filiżankę mleka, cukier, cynamon, sól, cayenne, espresso w proszku (lub kawy rozpuszczalnej) w rondlu i podgrzewaj, aż stanie się parny (nie wrzący), mieszając, aby włączyć przyprawy i rozpuścić cukier.
Żółtka umieścić w średniej wielkości misce. Powoli wlewaj podgrzane mleko i mieszaj do żółtek, stale ubijając, aby żółtka były hartowane przez podgrzane mleko, ale nie gotowane przez nie. Użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać rozgrzane żółtka z powrotem do rondla.4 mieszaj mieszankę jajek mlecznych stale na średnim ogniu drewnianą łyżką, skrobając dno podczas mieszania, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje łyżkę, aby można było poprowadzić palcem po powłoce i nie uruchomić powłoki. Może to potrwać od 3 do 10 minut, w zależności od tego, jak gorący jest Twój palnik. Jeśli baza budyniowa nie pokrywa tylnej części łyżki, nie jest gotowa. Baza budyniowa pokrywa tylną część łyżki.5 Jak tylko mieszanina pokryje łyżkę, wyjąć ją z ognia i natychmiast przelać przez sito siatkowe do miski z mieszaniną kremu czekoladowego. (Sito jest tam, aby złapać wszelkie zsiadłe kawałki.) Wymieszać z mieszaniną śmietany.6
Niech mieszanina ostygnie trochę w łaźni lodowej, a następnie schłodzić w lodówce, aż całkowicie schłodzone, kilka godzin lub na noc. Tuż przed ubijaniem dodać 2 łyżki brandy do mieszanki. Jest to opcjonalny krok, ale pomoże to utrzymać lody z coraz zbyt lodowaty, jeśli jest przechowywany poza jeden dzień. Jeśli planujesz jeść lody tego samego dnia, możesz pominąć ten krok. 7 ubijaj mieszankę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.Przechowywać lody w szczelnym pojemniku w zamrażarce przez kilka godzin przed jedzeniem. Lody będą dość miękkie wychodząc z maszyny do lodów, ale będą nadal twardnieć w zamrażarce. Jeśli przechowujesz go dłużej niż jeden dzień, może być konieczne odstawienie go na kilka minut, aby zmiękł przed próbą zgarnięcia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.