Meksykańskie kliny do ziemniaków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj meksykańskich klinów ziemniaczanych. Ten przepis służy 1. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 724 kalorie. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pieczenia ziemniaków, łagodnego proszku chili, sera i ząbka czosnku. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jo Jo Kliny Ziemniaczane, Kliny Ziemniaczane, oraz Jo Jo Kliny Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić na 4 kliny.
Posypać łagodnym proszkiem chilli i kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez około 5 minut, aż gotowane. W międzyczasie wymieszaj mieszane impulsy z większą ilością przyprawy w proszku i ząbkiem czosnku, a następnie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty. Łyżka ziemniaków i podawać z niskotłuszczowym miękkim serem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.