Meksykańskie garnki czekoladowe de Crème

Meksykańskie garnki czekoladowe de Crème
Meksykańskie garnki czekoladowe de Crème to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka espresso w proszku, mleko, likier kawowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Garnki czekoladowe de Crème, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Crème.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małym rondlu na średnim ogniu, przynieść śmietanę, mleko, espresso w proszku, i przyprawy do delikatnego dusić; gotować 10 protokół. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z likierem kawowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Likier KawowyLikier Kawowy
PrzyprawyPrzyprawy
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Włożyć czekoladę do żaroodpornej miseczki i zalać gorącą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż będzie gładka.
5
W osobnej misce ubijamy żółtka i cukier. Powoli mżnij mieszaninę żółtka w mieszaninę czekoladową, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Tymczasem, w czajniku lub garnku, doprowadzić około 4 szklanki wody na wolnym ogniu. Ułóż ręcznik na dnie 9-przez 13-in. patelnia do pieczenia. Ustaw ramekiny na ręczniku (pomaga to utrzymać je na miejscu), a następnie wypełnij każdy ramekin kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
GarnekGarnek
8
Wlać gotującą się wodę do patelni, aby dotarła do połowy boków ramekinów. Ustaw patelnię w piekarniku i piec garnki de crme, aż ich krawędzie są ustawione, ale ich centra są nadal chwiejne, o 25 protokół; nie overbake.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
9
Przenieść ramekiny do regału chłodzącego i ostudzić w temperaturze pokojowej przez 30 minut, a następnie schłodzić w lodówce, aż do pełnego ustawienia, około 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn