Meksykańskie garnki czekoladowe de Crème
Meksykańskie garnki czekoladowe de Crème to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka espresso w proszku, mleko, likier kawowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Garnki czekoladowe de Crème, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Crème.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu, przynieść śmietanę, mleko, espresso w proszku, i przyprawy do delikatnego dusić; gotować 10 protokół. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i wymieszać z likierem kawowym.
Włożyć czekoladę do żaroodpornej miseczki i zalać gorącą śmietaną.
Odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż będzie gładka.
W osobnej misce ubijamy żółtka i cukier. Powoli mżnij mieszaninę żółtka w mieszaninę czekoladową, stale ubijając.
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej 15 minut.
Tymczasem, w czajniku lub garnku, doprowadzić około 4 szklanki wody na wolnym ogniu. Ułóż ręcznik na dnie 9-przez 13-in. patelnia do pieczenia. Ustaw ramekiny na ręczniku (pomaga to utrzymać je na miejscu), a następnie wypełnij każdy ramekin kremem.
Wlać gotującą się wodę do patelni, aby dotarła do połowy boków ramekinów. Ustaw patelnię w piekarniku i piec garnki de crme, aż ich krawędzie są ustawione, ale ich centra są nadal chwiejne, o 25 protokół; nie overbake.
Przenieść ramekiny do regału chłodzącego i ostudzić w temperaturze pokojowej przez 30 minut, a następnie schłodzić w lodówce, aż do pełnego ustawienia, około 3 godzin.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."