Meksykańskie Czekoladowe Flanki
Przepis Meksykańskie czekoladowe Flans może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 2 godziny i 20 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 194 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wanilię, kakao do pieczenia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sezam i czekolada "Flans", Flanki Kokosowe, oraz Flanki Indywidualne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. w ciężkim rondlu 1-quart wymieszać składniki polewające.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć; gotować 1 minutę. Odkryj; gotuj, aż cukier stanie się złoty. NIE MIESZAĆ. Bardzo ostrożnie wlać i zawirować cukier do 6 (6-oz) kubków budyniu.
W rondlu 2-quart, wymieszać 1/2 szklanki mleka, cukier, kakao i cynamon.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką do drutu. Nadal gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Za pomocą trzepaczki, ubić w odparowanym mleku, wanilii i jajkach.
Mieszankę równomiernie zalać cukrem w miseczkach z kremem.
Umieść kubki kremu w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali (3-quart).
Umieść naczynie do pieczenia na centralnym stojaku piekarnika.
Wlać gorącą wodę do naczynia do pieczenia, aż znajdzie się w połowie boków kubków kremu.
Piec 50 do 55 minut lub aż nóż włożony w pobliżu krawędzi mieszaniny kremu wychodzi czysty. Ostrożnie wyjąć filiżanki z wody; lekko ostudzić, około 5 minut. Przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, o 50 protokół.
Aby służyć, unmold flanki na poszczególnych talerzach deserowych. W razie potrzeby, top każdy z wiórkami czekolady. Przykryć i schłodzić wszelkie pozostałe flans.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.