Meksykańskie ciasto pasterskie
Przepis Mexican Shepherd Pie może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 30 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 458 kalorii, 34g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor, chili w proszku, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paleo Shepherd ' s Pie, Meksykańskie ciasto pasterskie, oraz Meksykańskie ciasto pasterskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, gotować mieloną wołowinę i 1/4 szklanki zielonej cebuli na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina zostanie dokładnie ugotowana; odcedzić. Wymieszaj salsę, chili w proszku i kminek. Łyżka kukurydzy równomiernie na mieszaninie wołowiny w patelni. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż mieszanina zostanie dokładnie ogrzana.
W międzyczasie ugotuj ziemniaki zgodnie z zaleceniami na torebce, używając wody, mleka i masła.
Łyżka ziemniaków na kukurydzy w patelni; rozprowadzić równomiernie.
Posypać serem i pozostałą 1/4 szklanki zielonej cebuli. Przykryć; gotować na małym ogniu około 5 minut lub do rozpuszczenia sera. Ułóż kliny pomidorowe w sposób mówiący nad ziemniakami.
Dekoruj chipsami tortilla wokół zewnętrznej krawędzi patelni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.