Meksykańskie Ciasto Mocha Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj meksykańskiego ciasta Mocha Bundt. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka granulek kawy instant espresso, chipsy czekoladowe, Olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Mocha Bundt, Tort Z Wódką Mocha Bundt, oraz Ciasto Miętowe Mocha Bundt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj i mąkę patelnią Bundt.
1/2 opakowania budyniu waniliowego wymieszać z 1 szklanką mleka w misce i odstawić.
Umieść 1/2 opakowania mieszanki budyniu waniliowego, mieszanki ciasta, oleju roślinnego, jajek, 1 szklankę mleka, cynamonu, likieru kawowego i 1 łyżkę granulek kawy rozpuszczalnej w misce do mieszania. Bij mikserem elektrycznym na niskim poziomie, aż do połączenia, około 30 sekund, a następnie bij na wysokim przez 2 minuty. Delikatnie złożyć w chipsy czekoladowe.
Połowę ciasta wlać do przygotowanej patelni tortowej. Łyżka budyniu waniliowego w równomiernej warstwie na wierzchu ciasta, posypać 1/2 łyżki granulek kawy rozpuszczalnej i przykryć resztą ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 5 minut, i odwrócić na talerzu. Ostudzić jeszcze przez 5 minut i obsypać cukrem cukierniczym.