Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą

Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą
Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka mielonego cynamonu, soli, żółtek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Pomarańczową Bezą, Ciasto czekoladowe bezowo-miętowe, oraz Ciasto bezowe, czekoladowe i krem Kirsch dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia wewnątrz patelni sprężynowej o średnicy 9 cali z 3-calowymi ściankami z folią. Nałożyć lekko spray zapobiegający przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę wymieszać z 3 składnikami w miseczce. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zdjąć z ognia; ubić w proszku kakaowym, następnie cukrem. Jeśli ciasto jest nadal gorące, ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij w jajku i wanilii, następnie mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Rozłóż ciasto na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec warstwę brownie, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, 15 do 17 minut. Schłodzić w patelni na stelażu. Kryć i zamrażać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Wymieszaj czekoladę i 1 1/2 szklanki pół na pół w średnim rondlu na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Usunąć z ciepła.
3
W średniej misce ubić żółtka i kolejne 3 składniki. Stopniowo ubij gorącą mieszaninę czekolady; wróć do rondla. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina opuści ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty i krem rejestruje 170 ° F do 79° na termometrze cukierków, stale mieszając, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorąca CzekoladaGorąca Czekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odcedzić budyń do innej średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki pół na pół. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
6
Przetwórz budyń w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
7
Przenieść na patelnię; rozprowadzić równomiernie na warstwie brownie. Przykryć; zamrozić na noc. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Kontynuuj bicie, aż beza utworzy sztywne, błyszczące szczyty. Ubić skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozprowadzić na warstwie lodów. Używając szpatułki lub tyłu łyżki, obracaj dekoracyjnie, tworząc szczyty. Zamrozić do twardości, co najmniej 3 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Wyjąć ciasto z zamrażarki. Zwolnij boki patelni; usuń folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Ciasto przełożyć na talerz. Za pomocą palnika kuchennego, brązowy bezy lub miejsce pod brojlerem 1 do 2 minut do brązowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn