Meksykański Zielony Ryż
Meksykański Zielony ryż jest bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. 2632 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszkę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Meksykański Zielony Ryż, Zielony ryż meksykański z kukurydzą, oraz Mexican Green Rice Pilaf.
Instrukcje
Purée pietruszka, kolendra, chiles, cebula, czosnek, 1/2 szklanki wywaru:
W maszynce umieścić pietruszkę, kolendrę, poblanos, cebulę, czosnek i 1/2 szklanki wywaru z kurczaka. Puls do gładkości.
Rozgrzać olej w garnku o grubym dnie na dużym ogniu.
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć wszystkie ziarna olejem.
Rozłożone w równej warstwie.
Niech ryż lekko brązowy. Kiedy zaczyna brązowy, wymieszać i rozprowadzić go w równej warstwie ponownie tak, że więcej brązów ryżu.
Mieszanie pietruszki kolendry mieszaniny do ryżu: gdy dużo ryżu lekko rumiane, zeskrobać pietruszki purée z robota kuchennego do ryżu. Wymieszać, aby równomiernie wymieszać purée z ryżem.
Niech gotować przez minutę lub dwie.
Dodaj resztę bulionu z kurczaka do garnka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego gotować i przykryć garnek.
Niech gotować na bardzo niskim wolnym ogniu przez 15 minut, lub tak długo, jak pakiet ryżu wskazuje jest odpowiedni czas gotowania dla ryżu.
Zdjąć z ognia, przykryć ręcznikiem i pokrywką, odstawić: po czasie gotowania wskazanym na opakowaniu ryżu wyjąć garnek z ognia. Odkryj garnek i umieść czysty ręcznik frotte lub ręcznik do naczyń nad garnkiem, a następnie ponownie przykryj.
Ręcznik pomoże wchłonąć nadmiar płynu, ponieważ ryż nadal gotuje się we własnej parze. (Jeśli nie masz czystego ręcznika, możesz pominąć ten krok, po prostu przykryj normalnie.)
Ryż napełnij widelcem i podawaj.